5 redenen om blogs op je website te plaatsen

29 jul 2021 | Website

5 redenen om blogs op je website te plaatsen

29 jul 2021 | Website

Waar je tot een decennium geleden vooral nog op bedrijfswebsites informatie vond over het bedrijf zelf en wat ze leveren, zie je nu op steeds meer websites uitgebreidere content. Blogs zijn hier een groot onderdeel van. Ondernemers doen dit natuurlijk niet zomaar. In dit artikel bespreek ik dan ook 5 redenen om te beginnen met het schrijven van blogs voor je website.

1. Trek jouw doelgroep aan door vragen te beantwoorden

Volgens WorldWideWebSize zijn er op dit moment zo’n 2,7 miljard Nederlandse webpagina’s. Enorm veel content en informatie is er beschikbaar waar wij mensen toegang toe hebben. We maken dan ook veelvuldig gebruik van zoekmachines om onze vragen te beantwoorden. Jij en ik, maar dus ook jouw doelgroep. Wanneer jij in een blog het antwoord kan geven op één van deze vragen, kan het zomaar zijn dat jouw doelgroep op die manier op jouw website terecht komt. Het is dan ook vooral zinvol om blogs te schrijven die aansluiten op wat jij verkoopt. Wanneer jij boekhouder bent en een blog schrijft over tafelkleden, zal de bezoeker die gezocht heeft op ’tafelkleden’ niet verder op jouw website kijken. Jammer, want dat is juist het doel van bloggen!

2. Jouw website hoger laten ranken in zoekmachines

Het schrijven van sterke blogs zorgt ervoor dat jouw website beter gevonden wordt in zoekmachines. Google vindt het belangrijk dat websites actief zijn. Het plaatsen van nieuwe content helpt hier bij. Daarnaast kun je door het schrijven van blogs de interne linkbuilding van jouw website verbeteren. Elders op je website kun je verwijzen naar je blog, of andersom. Wanneer je hele waardevolle content schrijft dat bruikbaar is voor andere websites, kan het ook zorgen voor externe linkbuilding. SEO-teksten helpen vervolgens om jouw blogs beter vindbaar te maken in zoekmachines. Echter; schrijf nooit blogs met als enige doel vindbaarheid. Voor Google is het van groter belang dat je waarde toevoegt. Doe je dat niet, dan kan het juist een negatief effect hebben op je vindbaarheid.

3. Een blog schrijven om jouw expertise te laten zien

Op jouw website kun je natuurlijk beschrijven wie je bent en wat je doet, maar dat zegt nog weinig over het niveau van jouw expertise. Door blogs te schrijven kun je jouw doelgroep voorzien van tips en informatie. Door deze tips en informatie te delen, laat je zien wat je in huis hebt en daarmee ook waarom iemand voor jou zou moeten kiezen. Jij weet natuurlijk wat je kan, door te bloggen kun je dat ook aan anderen vertellen.

4. Een blog is deelbaar

De kans is groot dat je social media gebruikt. Hoe makkelijk is het om het linkje van jouw blog te delen op LinkedIn of Instagram? Schrijf een korte inleidende tekst en zorg op die manier voor meer conversie naar je website. Je brengt zo jouw dienstverlening of product weer even onder de aandacht bij jouw connecties. En nog mooier; jouw connecties kunnen jouw blog ook weer delen. Zeker wanneer jij een blog schrijft met waardevolle content, is de kans groot dat er interactie ontstaat en nog meer mensen jouw blog gaan lezen.

5. Laat jezelf en jouw bedrijf zien

Wie ben jij? Wat is de missie van jouw bedrijf? Je hoeft daar natuurlijk niet zo letterlijk een blog over te schrijven (mag wel), maar je kunt dit wel laten doorsijpelen in jouw blogs. Heb jij bijvoorbeeld een no-nonsense mentaliteit, of ben je juist wat zachter? Dit zal de manier van schrijven hoogstwaarschijnlijk beïnvloeden. Helemaal niet erg! Zo weet jouw doelgroep wie jij bent en zul je ook eerder jouw ideale klant aantrekken.

 

Hebben deze 5 punten je overtuigd om te starten met het schrijven van blogs? Het is dan nuttig om een zoekwoordenonderzoek te doen. Lees hier mijn 3 tips voor het doen van een zoekwoordenonderzoek.

Misschien vind je dit ook interessant

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lilian Goes

Hi! Ik ben Lilian en ik laat jou opvallen met knettergoede teksten. Zo spring jij eruit voor je ideale klanten. Maak impact met verhaal, jouw verhaal. Vertel jouw Bold Message.

Lilian Goes

Hi! Ik ben Lilian en ik laat jou opvallen met knettergoede teksten. Zo spring jij eruit voor je ideale klanten. Maak impact met verhaal, jouw verhaal. Vertel jouw Bold Message.

Misschien vind je dit ook interessant

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *