Benieuwd wat een copywriter kost?

Snap ik! En dat vertel ik je graag. Al is hier niet een simpel antwoord op te geven, want iedere copywriter vraagt andere prijzen. Sommigen werken met een uurtarief, anderen met een tarief per woord en weer anderen werken met projectprijzen.

Ik neem je graag mee in hoe copywriters hun tarieven bepalen.

En ja, natúúrlijk vertel ik je ook mijn tarieven. Moet je even iets verder naar beneden scrollen. Maar ik leg je eerst graag het hoe en waarom uit.

Lilian

De waarde van de tekst en degene die ‘m schrijft

Hoe beter de tekst, hoe meer geld het jou oplevert. Een goede tekst zorgt namelijk voor conversie. En om een goede tekst te schrijven moet ik als copywriter over een paar eigenschappen beschikken:

– Kennis
– Ervaring
– Talent

Met kennis bedoel ik kennis over marketing, strategie, storytelling, sales, taal, psychologische inzichten en conversiegericht schrijven.

En ja, hoe meer kennis een copywriter heeft, hoe hoger het tarief is. Dit geldt ook voor ervaring. Gemaakte meters zorgen simpelweg voor betere teksten.

Het laatste punt is talent. Maar eerlijk is eerlijk, ik denk dat mensen zonder schrijftalent niet voor het beroep copywriter kiezen. Dus die kunnen we wegstrepen.

Zo snel tik ik woorden

‘’Wow, doe je drie uur over het schrijven van een blogartikel?’’

Ja en soms wel vier uur. Of vijf uur. Of zes uur.

Het gaat namelijk niet om typesnelheid. Het is niet zo dat ik vier kantjes moet overtikken. Nee, ik doe research, heel veel research. Ik denk na. Over de juiste strategie, de juiste inhoud, de juiste volgorde, de juiste woorden. Over een sterke titel en slimme call-to-actions. En dan schrijf ik ook nog. Vervolgens lees ik het zomaar drie keer na om te checken op tikfoutjes.

Je snapt: haastige spoed is zelden goed. Of wacht, dat zou ik zeggen als ik niet de tijd had genomen om iets minder clichématigs neer te zetten.

Met haast een tekst schrijven is als een kroketje uit de muur trekken, omdat je geen zin hebt om ergens in de rij staan: je krijgt er buikpijn en spijt van.

 

Uurtarief copywriters

Copywriters vragen tussen de €40 en €150 per uur. De meeste dan. Ik heb ook weleens copywriters voorbij zien komen die €25 per uur vragen (pijnlijk) en copywriters die €250 per uur vragen. Maar een snel rekensommetje laat zien dat uurprijs geen ene bal zegt:

– Copywriter A vraagt €50 per uur en doet zes uur over het schrijven van jouw homepagina. Totale prijs is dan €250.
– Copywriter B vraagt €100 per uur en doet drie uur over het schrijven van jouw homepagina. Totale prijs? Juist. Precies hetzelfde als copywriter A.

Met een uurtarief werken valt daarom voor mij af. Natuurlijk heb ik wel een uurtarief die ik aanhoud voor mijzelf om berekeningen te maken, maar die communiceer ik niet naar jou. Want wat heb jij eraan?

Oké, oké. Als je het dan écht dan wil weten… Mijn uurtarief is €70.

Nou, nu weet je nog precies niks.

Lijn met pijl

Prijs per woord

Hier moet ik altijd een beetje om huilen (en ik huil niet snel, dus dat zegt wel wat). Door een tarief per woord te rekenen stel je kwantiteit boven kwaliteit. Want dan zit de waarde ineens in het aantal woorden, in plaats van in wat het je oplevert.

Om maar een voorbeeld te geven:

– Over twee weken wordt er in België een nationale feestdag gevierd.

– Over twee weken viert België een nationale feestdag.

De onderste zin is beter, maar de bovenste zin levert de copywriter meer op. Dan gaat de regel ‘schrijven is schrappen’ ineens niet meer op.

Nee, de waarde van de tekst zit niet in het aantal woorden. Dus werken met een woordtarief is voor mij een ‘nee, dankjewel’.

 

Prijs per project

Jaaaa, daar is ‘ie dan! Mijn favoriet. Een vaste prijs die al is afgesproken voor het eerste woord op papier staat.

Ideaal als je het mij vraagt, want zo weet jij precies waar je aan toe bent. Voor de meeste opdrachten heb ik standaard tarieven die ik hanteer. Zo hou ik het voor mezelf en voor jou lekker overzichtelijk.

Heb je andere wensen dan maak ik gewoon een prijs op maat voor je.

Simple as that!

Lijn met pijl

Dit is wat deze copywriter kost

☆ Basisteksten voor je website | drie pagina’s + contactpagina: €795
☆ Iedere extra pagina voor je website: €195
☆ Salespagina klein | tot 1000 woorden: €225
☆ Salespagina groot | tot 2000 woorden: €395
☆ Mailfunnel: vanaf €495
☆ Blogartikel: Vanaf €175

Wat je dan precies krijgt?

Klik hier om daar achter te komen

Teksten laten schrijven

Laten we kennismaken!

Gratis! En natuurlijk vrijblijvend. Kunnen we even kletsen over jou, jouw bedrijf en over je wensen. Vertel ik je daarna hoe ik je kan helpen.

 

Lilian Goes Bold Message

Ik ben Lilian!

Met mijn bedrijf Bold Message help ik ondernemers aan ijzersterke communicatie. Contact leggen met je doelgroep is één ding, een fanbase creëren is een heel nieuw level. Je moet hiervoor je doelgroep begrijpen, glashelder hebben waar je voor staat, over een flinke dosis creativiteit beschikken en de ideeën in goud kunnen gieten.

Dat is precies waar mijn kracht ligt. Door neuromarketing te combineren met de kunst van het schrijven, lever ik knettersterke teksten.

Maak impact met verhaal, jouw verhaal. Vertel jouw Bold Message.

Wil je gezellig samenwerken?

Ben jij klaar voor knettergoede teksten? Of heb je eerst nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier of plan direct een vrijblijvend, gratis online kennismakingsgesprek in. Ik leer je graag kennen!

Of bekijk wat ik voor je kan doen